Zwemvijvers

Water fascineert.

Het brengt sfeer en extra leven in de tuin…het geluid van kabbelend water van een borrelsteen, of genietend van de specifieke waterbiotoop in je aangelegde vijver.

Een landelijke siervijver, een strakke moderne waterpartij… beperkt in oppervlakte, of eerder groot… Misschien neem je wel liever een verfrissende duik in het water?

In de zomermaanden lonkt het water uitnodigend en verschaft een natuurlijke zwemvijver waterpret én waterpracht. We integreren dit alles in de omgeving rondom (beplanting, zonneterras, poolhouse…) en bieden zo een heus vakantiegevoel.

Een natuurlijke zwemvijver heeft als groot voordeel dat de kosten in aanleg en onderhoud lager liggen dan bij het klassieke zwembad, en dit met een beperkt energieverbruik. Door de juiste filtertechnieken toe te passen, creëren wij kristalhelder en zacht water heel het jaar door, zonder toevoeging van chloor of zout. Geen rode ogen of droge huid meer voor jou. Een moerasbed met zuiverende waterplanten staat in voor de biologische filtering. Dit alles volgens het down- of upflow principe, al dan niet ondersteund met een meerkamerfilter.

Samen met u bespreken we welk systeem het best aan al uw wensen en verwachtingen voldoet. Er bestaan telkens verschillende mogelijkheden in vorm en uitvoering voor aanleg van uw vijverproject.

Door bijpassende verhardingsmaterialen zorgen we ook voor een optimaal gebruikscomfort. Ga je voor een natuurlijke look, of eerder een strak en trendy design, we integreren dit alles in de omgeving rondom (beplanting, terrassen, poolhouse, enz..).

Ook voor de renovatie van uw vijver, ombouw van zwembad tot (zwem-)vijver of ecologisch zwembad kan u trouwens bij ons terecht.

Neem alvast een kijkje op de website van onze partner https://www.heldervijveren.com/ waar je heel wat informatie vindt over de voornaamste systemen, van de 100% natuurlijke zwemvijver tot het fysiochemisch gereinigd bad.

Vragen of meer informatie?

Doe beroep op onze ervaring en expertise.
We helpen u graag verder.
Contacteer ons